SoL 1:1

SoL1_1-(1)
SoL 1:1 | Johan Christiansson
Omslag av Lotta Kühlhorn
ISBN 978-91-983541-0-2

Socialtjänstlagen 1 kap 1§ (SoL 1:1) – Portalparagrafen som reglerar och dirigerar samhällets förhållande till medborgaren.

SoL 1:1 är en roman som garanterat inte lämnar läsaren oberörd. Genom socialsekreteraren Karls ögon möter vi ett kargt och rått Stockholm, anno 2016. Och ett samhälle på väg mot botten. Där myndigheter och individer, personal och brukare, pundare och alkoholister, prostituerade och poliser, alla kämpar för överlevnad och någon form av kärlek. Det är brutalt och stundtals chockerande. Men också ömsint och poetiskt.

”Karl arbetar som socialsekreterare. På ytan är allt som det ska; han är som vem som helst, hans liv kunde vara din grannes. Eller ditt eget. Men Karls vardag är också den frånvända blicken, oförmågan att känna vare sig medkänsla eller avsky. Han känner ingenting. När hans fru lämnar honom förvandlas tillvaron till ett inferno.

Romanen om Karl är samtidigt en berättelse om samhället, en politisk kontrapunkt av sönderfall där röster, beslut och sammanträden framträder med en hallucinatorisk skärpa, där vad som helst kan kallas för sanning eller lögn. SoL 1:1 är alla illusioners slutstation, en verklighet helt utan nåd.”

Johan Christiansson är utbildad socionom och fil. mag. i ämnet praktisk kunskap. Han har tidigare arbetat med missbruk och psykisk sjukdom men arbetar nu som Länskoordinator mot människohandel. Johan har tidigare gett ut tre diktsamlingar och belönats med Samfundet De Nios vinterpris. SoL 1:1 är hans romandebut.

Beställ boken:

Från vår webshop
Adlibris
Bokus
Eller skicka ett mail till oss!