Mia-Maria Lindberg

IMG_4311
MIA-MARIA LINDBERG är bosatt mitt i hjärtat av Skåne tillsammans med maken Tomas och deras två söner Edvin och Henry. Hon har skrivit och fotograferat sedan slutet av 80-talet och är utbildad grundskolelärare, med inriktning Samhällsvetenskapliga ämnen (SO), år 4–9, just nu arbetar hon på Östervångsskolan i Lund. Mia-Maria har under årens lopp medverkat i diverse tidskrifter och haft ett flertal utställningar med sina fotografier runtom i Skåne.

Mia-Maria är författaren till Pluto och stjärnorna, som är den första i en serie barn- och ungdomsböcker med liknande tema. Pluto och stjärnorna vänder sig till barn i åldersgruppen 9-12 år, som behöver eller är intresserade av teckenspråk. Boken vänder sig även till föräldrar, pedagoger och personer som dagligen möter barn och ungdomar med olika hörselnedsättningar eller som av andra anledningar som behöver teckenspråk.

»Jag har länge längtat efter positiva böcker som vänder på perspektivet. Barn och ungdomar som behöver och använder teckenspråk är kreativa, smarta, starka och har visst det alla möjligheter – det är bara vi vuxna som behöver tänka om och vara beredda att byta fokus och öppna upp för att lära oss teckenspråk. Idéerna till Pluto och stjärnorna och de kommande böckerna, har jag fått från egna upplevelser, då jag har en hörselnedsättning sedan födseln.«

På Venaröd Förlag: Pluto och stjärnorna (2015)

Se också: marialindberg.se