Malmömord

Malmömord

Malmömord | Greger Larsson
ISBN 978-91-984942-0-4 | Med förord av Kristian Lundberg

I ett antal mer eller mindre suspekta mordfall – från 1965 till 2004 – låter Greger Larsson oss få ta del av vad som låg bakom dessa mord. Författaren spänner sin samling av berättelser över både tid och rum, även om mordets huvudstad alltid heter Malmö. I princip varje central stadsdel har blivit begåvad med en egen mordhistoria. Till varje berättelse har författaren också fogat en fotografisk bild över platsen där antingen morden har ägt rum eller där mördaren har haft sin bostad.

Greger Larsson har den speciella blick som krävs av en författare som känner sig manad att ropa fram dödens kalla skuggor ur stadens gränder. Han är iskall i beskrivningen av dessa fruktansvärda händelser, men samtidigt går han varje gång till mordets plats beväpnad med både värme och omsorg för offren och de anhöriga.

Oavsett om du är en tillfällig besökare i staden eller om du är permanent bosatt i staden är ”Malmömord” en fascinerande resa in i de fördolda delarna av både staden och mördarnas historia. Läs den, ta del av den. Och låt de döda vara bland de döda så kan vi andra berätta deras historia.

Köp boken direkt i vår webbshop