Kommande böcker på Venaröd Förlag

I vinter släpper Venaröd Förlag två spännande böcker:

INTARSIA

Ida Andersens tredje diktsamling Intarsia beskriver ett landskap av tystnad, av ordlöshet. Sprungen ur en utbrändhet, ett tvivel på orden, är det en tyst och tom plats till att börja med. – det saknas ett ord härinne. Fast orden kommer åter, svävar tyngdlösa först innan de landar på sidorna, sköra som papper och hårda som stenar. Vad händer med en människa som inte längre har tillgång till sina ord? Vad händer när man ordlöst – men med ord – ska gestalta en värld, platser, känslor och ögonblick att dröja i. Vad händer när tystnaden är allt som finns: fågelsångstomheten.

Om författaren
Ida Andersen som bor och verkar i Malmö (f.1960) är litteraturvetare och har även en magisterexamen i litterärt skapande. Hon har publicerat dikter i ett flertal antologier och tidskrifter i både Italien och Sverige. Debuterade 2004 med diktsamlingen där du alltid är (Hägglunds förlag). Den tvåspråkiga diktsamlingen tillsammans med Antonio Padula Con altre parole – Med andra ord utkom 2008 (Edizione Il Foglio). Hon har även gett ut fackverket Stenminnen. De småländska stenmurarna – ett kulturarv tillsammans med fotografen Åsa Nyhlén. (Grodan förlag, 2007). Hennes första roman Här slutar allmän väg (Bokförlaget Mormor) kom 2016. Ida Andersen är även verksam som litterär översättare från italienska samt som kulturskribent.

 KOREOGRAFI

Sabinha Lagoun debuterar på Venaröd Förlag med novellsamlingen Koreografi. En bok om luffare och sjöjungfrur, om boxning och utanförskap. En bok med absurda historier där allt inte är vad det synes vara. En bok om metamorfoser, spindelapor och far-dotter-relationer. En resa mellan städer och länder som binds samman med sand, där allt går undan i en rasande dans. Koreografi är en vacker, sorgsen, hemsk, stilfull dansföreställning, en koreograferad pantomim, fast paradoxalt nog gjord med ord.

Om författaren
Sabinha Lagoun är född och uppvuxen i Malmö. Hon är utbildad på Författarskolan vid Lunds Universitet och har en fil mag. i litterärt skapande samt en fil kand. i teatervetenskap. Sabinha har sina rötter i scenkonsten vilket man kan skönja i hennes litterära texter. Sommaren 2016 spelades cirkusföreställningen Den röda tråden på Rosengård som Sabinha skrev manus till.